مقایسه صندوق های سرمایه گذاری طلا + ویژگی‌ها - طلاین

مقایسه صندوق های سرمایه گذاری طلا

1.5/5 - (2 امتیاز)

در این نوشته به سراغ مقایسه صندوق های سرمایه گذاری طلا خواهیم رفت. با پیشرفت تکنولوژی و اقتصاد کشورها، روش‌های نوینی برای سرمایه گذاری ایجاد شد. از آنجا که طلا به‌عنوان فلزی گرانبها همواره مورد توجه‌ی سرمایه گذاران بوده، در نتیجه روش‌های نوین‌تری برای سرمایه گذاری روی این فلز گرانبها ایجاد شد؛ از جمله سرمایه گذاری طلا در بورس به‌وسیله‌ی صندوق‌های سرمایه گذاری است. وجود صندوق‌های سرمایه گذاری طلای متعدد در بورس نشان از این مطلب دارد که این روش از سرمایه گذاری با استقبال زیادی از سمت سرمایه‌گذاران روبرو شده است. اگر قصد سرمایه گذاری در بورس آن هم در صندوق‌های سرمایه گذاری بر پایه طلا را دارید همراه ما باشید تا با مقایسه صندوق های سرمایه گذاریطلا، مزایا و معایب و میزان بازدهی هر یک، مناسب‌ترین صندوق را برای سرمایه گذاری خود را بیابید.

مطالب صفحه

صندوق سرمایه گذاری طلا چیست؟

پیش از پرداختن به هر مطلبی خوب است با چیستی و روش کار صندوق‌های سرمایه گذاری طلا در بورس آشنا شویم. در واقع صندوق سرمایه گذاری طلا یک صندوق معامله‌ای در بازار بورس به‌شمار می‌رود که اساس کار این نوع صندوق‌های سرمایه گذاری بر پایه گواهی سپرده انجام می‌شود. به این ترتیب که این صندوق‌های طلا بر اساس میزان سرمایه جمع شده تمام سرمایه گذاران اقدام به خرید و فروش سکه و طلا می‌کنند. البته تمام سرمایه این صندوق‌ها صرف سرمایه گذاری بر روی سکه طلا نمی‌شوند بلکه میزانی از حجم این سرمایه برای خرید انواع سهام یا سرمایه گذاری در بانک صرف می‌شود؛ البته این میزان بسیار اندک است. این اقدام به این علت است که با سقوط قیمت طلا، میزان ضرر این نوع سرمایه گذاری کم شود. اما مزایا و معایب این روش از سرمایه گذاری طلا چیست؟

مزایای صندوق‌های سرمایه گذاری طلا در بورس
مزایای صندوق‌های سرمایه گذاری طلا در بورس

مزایای صندوق‌های سرمایه گذاری طلا در بورس

باید گفت مزایای متعدد این روش و استقبال زیاد از این نوع سرمایه گذاری سبب رشد صندوق‌های سرمایه گذاری و بیشتر شدن تعداد آن‌ها در بورس شد؛ مهم‌ترین مزایای این روش را می‌توان چنین برشمرد:

بی‌نیازی افراد از مدیریت مستقیم سرمایه خود:

در واقع شما با سپردن سرمایه خود به افراد خبره در حوزه‌ی سرمایه گذاری طلا در بورس، دیگر بابت نوسانات و رشد یا کاهش سود و سرمایه خود دغدغه‌ای نخواهید داشت.

مزایای سرمایه‌گذاری در صندوق طلا
مزایای سرمایه‌گذاری در صندوق طلا

نقد شوندگی راحت:

بطور کلی یکی از مزایای سرمایه گذاری در بورس قابلیت نقد شوندگی سرمایه در این حوزه است. صندوق‌های سرمایه گذاری طلا نیز از این مزیت برخوردارند. غیر از این می‌توان گفت شما حتی می‌توانید بخشی از سرمایه خود را نه تمام آن را، بنابر نیازتان نقد کنید.

شاید به این محتوا هم نیاز داشته باشید:  طلای آب شده بهتر است یا دست دوم؟ سوالی که پیش از سرمایه گذاری در طلا باید از خود بپرسید!

نبود ریسک در این نوع سرمایه گذاری:

می‌توان مهم‌ترین مزیت این نوع سرمایه گذاری را وجود کمترین ریسک در این نوع سرمایه گذاری دانست؛ این مزیت به این سبب است که شما مدیریت سرمایه خود را به آن صندوق ویژه سرمایه گذاری می‌سپارید و مسئولیت سوددهی سرمایه شما به عهده آن‌ها خواهد بود. از همین‌جا می‌توان به اهمیت مقایسه صندوق های سرمایه گذاری طلا پی برد؛ زیرا هر چه یک صندوق در مدیریت و میزان بازدهی قدرتمندتر باشد، روند و میزان سوددهی شما هم افزایشی خواهد بود. کم بودن میزان کارمزد معاملات: همانطور که می‌دانید کارمزد خرید طلا به‌صورت فیزیکی یک الی دو درصد است اما کارمزد معاملات در صندوق‌های سرمایه گذاری طلا کمتر از یک درصد و در واقع 15/0 درصد است.

امکان ورود به این حوزه سرمایه گذاری حتی با سرمایه کم:

دیگر مزیت مهم این روش امکان ورود افراد با هر میزان از سرمایه در این حوزه است؛ در واقع شما از صد هزار تومان به بالا می‌توانید وارد سرمایه گذاری در این عرصه شوید و این در مقایسه با خرید فیزیکی سکه و طلا و سرمایه گذاری آن‌ها بسیار به‌صرفه‌تر است.

امنیت بالا:

در این روش، همچون سرمایه گذاری طلا به‌صورت فیزیکی دغدغه‌ی احتمالاتی نظیر سرقت یا گم شدن طلای خود را ندارید.

معایب صندوق های سرمایه گذاری طلا

هر روش سرمایه گذاری ریسک‌ها و معایب خاص خودش را دارد؛ می‌توان یکی از نقاط منفی در این نوع سرمایه گذاری را ناتوانی از مدیریت مستقیم سرمایه خود دانست. گرچه این مورد را به نوعی مزیت هم می‌توان به‌شمار آورد؛ زیرا افراد را از دغدغه‌ی پیگیری دائمی بورس و نوسانات گاهاً شدید آن راحت می‌کند. اما برای برخی از افراد که دسترسی و مدیریت مستقیم سرمایه ‌شان اهمیت زیادی دارد، این مورد برای آن‌ها یک عیب بزرگ خواهد بود. مورد دیگر نوسانات بازار سکه و طلا است؛ این نوسانات به دو معیار اساسی یعنی نرخ ارز و قیمت هر اونس طلای جهانی بستگی دارد. البته به دلیل اینکه هر صندوق سرمایه گذاری طلا از یک سبد گردان حرفه‌ای برای مدیریت سرمایه گذاری استفاده می‌کند تا حد زیادی این مشکل رفع شده اما رفع کامل آن امکان‌پذیر نیست. در ادامه به مقایسه صندوق های سرمایه گذاری طلا در بورس خواهیم پرداخت.

مقایسه صندوق های سرمایه گذاری طلا در بورس

در بازار بورس ایران صندوق‌های سرمایه گذاری طلای متعددی فعالیت دارند اما مهم‌ترین و بهترین صندوق‌های سرمایه گذاری طلا را می‌توان این چهار مورد برشمرد:

  • صندوق سرمایه گذاری لوتوس
  • صندوق زر یا همان زر افشان امید ایرانیان
  • صندوق طلای کیان که با نام گوهر شناخته می‌شود.
  • و در نهایت صندوق عیار، مربوط به کارگزاری مفید

همانطور که می‌دانید فعالیت در بازار بورس مشروط به داشتن کد بورسی است. شما با داشتن کد بورسی می‌توانید در بورس کالا بسته به میزان سرمایه خود واحدهایی را از این صندوق‌های سرمایه گذاری طلا خریداری نمایید. امکان خریداری این واحدهای طلا نیز هم به‌صورت حضوری یعنی با مراجعه به دفتر مربوط به این صندوق‌ها و هم به شکل غیر حضوری از طریق بورس وجود دارد. در ادامه به مقایسه بازدهی صندوق‌های طلا نیز خواهیم پرداخت.

مقایسه صندوق‌های طلا

حال نوبت به بررسی و مقایسه صندوق های سرمایه گذاری طلا که پیشتر به مهم‌ترین صندوق‌ها اشاره کردیم، می‌رسد:

صندوق سرمایه گذاری لوتوس

این صندوق سرمایه گذاری نماد خود را عنوان طلا قرار داده است. این صندوق در مقایسه با صندوق های طلای دیگر، قدیمی‌ترین صندوق به‌شمار می‌رود. صندوق سرمایه گذاری لوتوس یا طلا طی سال گذشته  با بازدهی سی و هفت درصدی در بورس یکی از بهترین بازددهی را داشته است که منطبق بر بازدهی قیمت طلای هجده عیار در بازارهای معمولی است. برای خرید هر واحد از این صندوق می‌توانید به سایت رسمی بورس مراجعه کنید.

شاید به این محتوا هم نیاز داشته باشید:  پس انداز پول با طلا + 5 نکته مهم پس انداز

صندوق سرمایه گذاری زر

صندوق سرمایه گذاری زر افشان امید ایرانیان که با همان نام زر شناخته می‌شود، دومین صندوق با بازدهی مناسب در بورس است. میزان بازدهی این صندوق سرمایه گذاری سی و دو درصد است که به بازدهی طلای 18 عیار در بازار بسیار نزدیک است. اگر قصد سرمایه گذاری در این صندوق را دارید می‌توانید به سایت رسمی سازمان بورس  یا به سیستم‌های کارگزاری بورس مراجعه کنید و به خرید و فروش بپردازید.

صندوق سرمایه گذاری کیان

صندوق سرمایه گذاری کیان که با نام گوهر شناخته می‌شود، سومین صندوق سرمایه گذاری طلا در بورس با بازدهی مناسب است. این صندوق طی سال گذشته بازدهی بیش از بیست و نه درصد را تجربه کرده است. نکته‌ی مهم در مورد این صندوق سرمایه گذاری این است که این صندوق تمام دارایی خود را صرف خرید طلا نکرده و بخشی نسبتاً قابل توجهی را به خرید و فروش سکه اختصاص داده؛ همین موضوع سبب شده بازدهی این صندوق کاملاً تحت تاثیر قیمت طلا نباشد. همچون سایر صندوق‌های دیگر، برای خرید هر واحد از این صندوق سرمایه گذاری کافی‌ست به کارگزاری‌های موجود در بورس یا به سایت رسمی بورس مراجعه کنید.

صندوق عیار مربوط به کارگزاری مفید

کارگزاری مفید هم نماد صندوق سرمایه گذاری خود را عنوان عیار انتخاب کرده است. میزان بازدهی این صندوق سرمایه گذاری طی سال گذشته 28 درصد بوده که کمی از میزان بازدهی طلای 18 عیار در بازار کمتر است. با این حال جزء مناسب‌ترین صندوق‌های سرمایه گذاری به‌شمار می‌رود. برای خرید هر واحد از این صندوق هم کافی‌ست به سیستم‌های کارگزاری‌های بورس یا به سایت رسمی بورس مراجعه کنید.

عیار نماد صندوق سرمایه گذاری کارگزاری مفید
عیار نماد صندوق سرمایه گذاری کارگزاری مفید

مقایسه بازدهی صندوق‌های سرمایه گذاری

اگر به روند بازدهی صندوق‌های سرمایه گذاری طلا طی یک سال گذشته نگاهی بیندازیم، صندوق سرمایه گذاری لوتوس، بعد از آن صندوق سرمایه گذاری زر، صندوق سرمایه گذاری گوهر و صندوق عیار به ترتیب بیشترین تا کمترین میزان بازدهی را به خود اختصاص داده بودند؛ درست به همان ترتیبی که در بالا معرفی شدند.

بازدهی صندوق‌های سرمایه گذاری
بازدهی صندوق‌های سرمایه گذاری

اما صرفاً تکیه بر روند یکساله برای انتخاب یک صندوق سرمایه گذاری مناسب نیست؛ لذا در ادامه هشت معیار اصلی را برای مقایسه صندوق های سرمایه گذاری طلا  به شما ارائه می‌دهیم تا براساس آن‌ها مناسب‌ترین صندوق سرمایه گذاری را برای ورود سرمایه‌ی خود به آن، انتخاب کنید.

کدام صندوق سرمایه گذاری طلا بهتر است؟

پیشتر در مورد مناسب‌ترین صندوق‌های سرمایه گذاری فعال در بورس سخن گفتیم؛ اما اینکه چگونه تشخیص دهیم بهترین صندوق سرمایه گذاری کدامیک است، باید چند معیار را برای مقایسه صندوق هایسرمایه گذاری طلا بیان کنیم. این معیارها عبارت‌اند از:

ارزش دارایی صندوق سرمایه گذاری:

اولین معیار برای تشخیص بهترین صندوق سرمایه گذاری، مقایسه ارزش دارایی این صندوق‌ها است؛ هر چه این میزان کل خالص بیشتر باشد، بزرگی آن صندوق هم بیشتر بوده و بازدهی هم بالاتر می‌رود.

توجه به تاریخ شروع فعالیت صندوق:

معیار بعدی برای مقایسه صندوق های سرمایه گذاری طلا، توجه به تاریخ فعالیت آن‌ها در بورس است. علت اهمیت این موضوع به این جهت است که سابقه کار آن‌ها بالاتر بوده و با مسیر این نوع سرمایه گذاری آشنایی بیشتری دارند؛ همچون هر کسب و کار دیگری که سابقه بالا و البته خوب، ضامن کیفیت کار آنها هم خواهد بود. قدیمی‌ترین صندوق سرمایه گذاری همانطور که پیشتر مطرح شد، صندوق سرمایه گذاری لوتوس است.

شاید به این محتوا هم نیاز داشته باشید:  آموزش سرمایه گذاری در طلا؛ هرآنچه باید در این رابطه بدانید.

توجه به تاریخ‌های به‌روزرسانی:

سومین معیار که باید به آن توجه کرد، تاریخ به‌روزرسانی قیمت‌ها توسط آن صندوق است. صندوقی که به به‌روزرسانی قیمت‌ها توجه نکند، صندوق قابل اعتمادی برای سرمایه گذاری نخواهد بود.

قیمت هر واحد از صندوق:

بیان شد که برای سرمایه گذاری در هر صندوقی باید تعدادی از واحدهای آن را خریداری نمایید، توجه به قیمت هر واحد در صندوق‌های متفاوت هم به شما برای مقایسه صندوق های سرمایه گذاری طلا کمک می‌کند.

قیمت فروش هر واحد:

همانطور که قیمت خرید هر واحد دارای اهمیت است، قیمت ابطال یا قیمت فروش هر واحد هم دارای اهمیت است. هر چه قیمت خرید کمتر و قیمت فروش بالاتر باشد به نفع سرمایه گذاران خواهد بود.

توجه به تعداد واحدهای ارائه شده برای سرمایه گذاری:

مسئله بعدی که به شما کمک می‌کند به بزرگی یک صندوق و فعالیت‌های آن پی ببرید مقایسه تعداد واحدهایی است که آن صندوق برای سرمایه گذاری ارائه داده است؛ در واقع هر چه این میزان بیشتر باشد، اعتبار آن صندوق هم بالاتر خواهد بود.

توجه به وجود ضامن نقد شوندگی:

این معیار را در کمتر صندوق سرمایه گذاری طلا مشاهده می‌کنیم اما باید توجه داشت که این موضوع، خود سبب بالا رفتن اعتبار یک صندوق و جذب سرمایه گذار بیشتری خواهد شد.

میزان بازدهی صندوق:

آخرین معیار برای مقایسه صندوق های سرمایه گذاری طلا، توجه به میزان بازدهی آن صندوق است. در واقع توجه به میزان بازدهی روزانه، هفتگی، ماهانه و حتی سالانه یک صندوق در صورت وجود ثبات و افزایش یا رشد بازدهی در این بازه‌های ذکر شده، بیانگر عملکرد مناسب و مثبت یک صندوق سرمایه گذاری خواهد بود. حال با توجه به این معیارها می‌توانید راحت‌تر به مقایسه صندوق های سرمایه گذاری طلا بپردازید و مناسب‌ترین صندوق را برای انجام سرمایه گذاری خود بیابید.

جمع‌بندی

ما در این مقاله از طلاین ابتدا به تعریف صندوق سرمایه گذاری طلا و بیان مزایا و معایب آن پرداختیم. بعد از آن بهترین صندوق‌های سرمایه گذاری فعال در بورس را که مناسب‌ترین بازدهی و سوددهی را طی سالهای فعالیت‌شان داشته‌اند، یعنی صندوق‌های سرمایه گذاری لوتوس، زر، گوهر و عیار را معرفی کردیم و در نهایت با ارائه هشت معیار برای مقایسه صندوق های سرمایه گذاری طلا، سعی کردیم به شما معیارهایی برای انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری برای ورود سرمایه خود به آن، یاری کنیم.

سوالات متداول:

صندوق سرمایه گذاری طلا چیست؟

صندوق‌های طلا بر اساس میزان سرمایه جمع شده تمام سرمایه گذاران، اقدام به خرید و فروش سکه و طلا می‌کنند و شما می‌توانید با خرید هر واحد از این صندوق‌ها، سرمایه خود را وارد این عرصه کنید.

کدام صندوق سرمایه گذاری طلا بهتر است؟

باید چند معیار را برای مقایسه صندوق های سرمایه گذاری طلا مدنظر داشت که عبارتند از: ارزش دارایی صندوق سرمایه گذاری، توجه به تاریخ شروع فعالیت صندوق، توجه به تاریخ‌های به‌روزرسانی، قیمت خرید هر واحد از صندوق و قیمت فروش هر واحد از آن، توجه به تعداد واحدهای ارائه شده برای سرمایه گذاری، توجه به وجود ضامن نقد شوندگی و در نهایت میزان بازدهی صندوق.

طلاین بلاگ

آخرین اخبار و آموزش‌های مربوط به بازار طلا در داخل ایران و سراسر جهان را به سادگی و از طریق وبلاگ سامانه خرید و فروش آنلاین طلای طلاین در اختیار داشته باشید. در وبلاگ طلاین می‌توانید از بهترین آموزش‌ها در زمینه سرمایه گذاری و همچنین خرید و فروش طلا بهره‌مند شوید

 

خرید و فروش آنلاین طلا

طلاین یک داشبورد همه فن حریف برای شماست که به سادگی می‌توانید در آن عضو شوید و با خیال آسوده سرمایه خود را به شمش تبدیل کنید. این سرمایه گذاری برای شما حداقل ریسک و هزینه را خواهد داشت و جلوی آنکه ارزش پول شما به دلیل تورم از دست برود را خواهد گرفت. به سادگی می‌توانید در داشبورد آنلاین طلاین عضو شوید و با بهترین قیمت و کمترین کارمزد اقدام به سرمایه‌گذاری و خرید و فروش طلا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *