کپی ترید (copy trading) چیست؟ چه مزایا و معایبی دارد؟

کپی ترید چیست
5/5 - (1 امتیاز)

کپی ترید یکی از روش‌های محبوب و پرطرف‌دار برای سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی است. کپی تریدینگ به شما این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به داشتن دانش و تجربه زیاد درباره بازارها، بتوانید از سودآوری و ریسک‌پذیری مناسب بهره ببرید. در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم که کپی تریدینگ چیست، چطور می‌توانید آن را شروع کنید، چه مزایا و معایبی دارد و چه نکاتی را باید در نظر داشته باشید.

کپی ترید چیست؟

کپی ترید به تریدر‌ها اجازه می‌دهد تا معاملات انجام شده توسط سایر معامله‌گران اغلب باتجربه‌تر را در زمان واقعی تکرار کنند. سازوکار آن به این صورت است که یک معامله گر با سابقه ثابت پیدا کنید و شروع به کپی کردن معاملات آنها کنید.

سیستم کپی ترید چگونه کار می‌کند؟

وقتی در مورد کپی تریدینگ صحبت می‌کنیم، معمولاً سه طرف درگیر هستند:

  1. ارائه دهنده یا سیگنال: ارائه دهنده معامله‌گری است که معاملاتش کپی می‌شود. گاهی اوقات از آنها به عنوان “Master Trader” یا “Signal Provider” نیز یاد می‌شود.
  2. کپی کننده: شخصی است که معاملات ارائه دهنده را به دقت بررسی می‌کند تا دقیقا همان را در سبک ترید خود پیاده‌سازی کند.
  3. بروکر: بروکر یا کارگزاری دسترسی به پلتفرم کپی تریدینگ (مانند MetaTrader 4) را فراهم می‌کند که به ارائه دهنده و کپی‌ کننده امکان اتصال را می‌دهد.

بروکرها یک نرم افزار یا برنامه کپی تریدینگ ارائه می‌دهند. در این برنامه، ارائه‌دهنده‌ها به عنوان «سیگنال» شناخته می‌شوند، در حالی که دنبال‌کنندگان آن‌ها به عنوان «کپی‌کننده» شناخته می‌شوند. معامله گران با کارگزاری ثبت نام می‌کنند و حساب کپی ترید خود را به برنامه کپی تریدینگ تغییر می‌دهند. همان‌طور که افراد ارائه دهنده یا سیگنال‌ها تجارت می‌کنند، داده‌های عملکرد آنها، از جمله بازده ماهانه و سودآوری، می‌تواند از طریق برنامه نظارت شود.

کپی‌کننده‌ها انتخاب می‌کنند که کدام سیگنال‌ها را دنبال کنند. هنگامی که یک کپی‌کننده به یک سیگنال متصل می‌شود، هر تراکنش انجام شده توسط سیگنال به طور خودکار در حساب آنها تکرار می‌شود و به طور متناسب برای عواملی مانند وجوه موجود و اولویت ریسک تنظیم می‌شود. در مقابل، معامله‌گر  ارائه‌ دهنده سیگنال درصدی از سود را از کپی‌کننده می‌گیرد.

سیستم کپی ترید چگونه کار می‌کند؟

چگونه کپی ترید کنیم؟

در ادامه چهار قدم شروع کپی تریدینگ را برای شما توضیح می‌دهیم.

ایجاد حساب در کارگزاری مد نظر

برای اینکه بتوانید شروع به کپی کردن معاملات شخصی کنید، ابتدا باید حساب معاملاتی خود را مثلا در پلتفرم MT4 ایجاد کنید. این اکانتی است که از آن برای دنبال کردن معامله گران دیگر استفاده خواهید کرد. در اینجا شایان ذکر است که هنگامی که یک حساب کاربری فعال دارید، همیشه این گزینه را دارید که حساب‌های فرعی اضافی باز کنید، که به شما انعطاف بیشتری می‌دهد. به عنوان مثال، می‌توانید از یک حساب برای ترید شخصی و دیگری برای کپی کردن معاملات استفاده کنید.

مشاهده لیست ارائه دهندگان

در مرحله بعد، باید حساب خود را به سیستم کپی ترید انتخابی پیوند دهید. پس از انجام این کار، می‌توانید لیستی از ارائه دهندگانی که می‌توانید معاملات آنها را کپی کنید، مشاهده کنید. اکنون فقط کافی است روی یک معامله‌گر کلیک کنید و آمار آن‌ها را مشاهده کنید. این آمار و اطلاعات معمولاً شامل مواردی مانند عملکرد گذشته، کاهش سرمایه و چیزهایی است که معمولاً معامله می‌کنند.

تنظیمات شخصی بر اساس وضعیت خودتان

قبل از اینکه تأیید کنید که می‌خواهید از یک معامله‌گر کپی کنید، می‌توانید تنظیمات کلی ریسک را متناسب با اهداف و تحمل ریسک خود تنظیم کنید. این کار از این جهت اهمیت دارد که همه معامله گران از نقطه شروع‌های متفاوتی می‌آیند.

برای مثال، یک معامله‌گر باتجربه ممکن است پول بیشتری برای معامله داشته باشد و تحمل ریسک بالاتری نسبت به کسی که تجربه کمتری دارد، داشته باشد. انعطاف پذیری برای دنبال کردن معامله گران برتر، کپی ترید را به گزینه خوبی برای معامله در بازارهای مالی تبدیل می‌کند؛ به ویژه برای کسانی که زمان یا منابع لازم برای ترید خود را ندارند. در هر صورت، توانایی تغییر تنظیمات فردی به شما کمک می‌کند تا اطمینان حاصل کنید که بر میزان ریسک در هر معامله کنترل خواهید داشت.

وصل کردن حساب به ارائه دهنده کپی ترید

اگر تنها کاری که می‌خواهید انجام دهید کپی کردن معاملات است، نیازی به مداخله دستی نیست. شما به سادگی روی “کپی” کلیک کنید و حساب شما به طور خودکار شروع به کپی کردن معاملات ارائه دهنده سیگنال انتخابی شما می‌کند. سپس می‌توانید در حالی که سیستم در پس‌زمینه کار می‌کند، کارهای دیگری انجام دهید. با این حال، نه تنها برای ردیابی عملکرد، بلکه برای اطمینان از اینکه همیشه  باقی‌مانده کافی در حساب خود دارید، همیشه باید مراقب حساب خود باشید.

چگونه کپی ترید کنیم؟

اصطلاحات مربوط به کپی ترید

برای ورود به این کار، فارغ از اینکه باید بدانید کپی ترید چیست بهتر است با اصطلاحات مربوط به آن هم آشنایی داشته باشید. حتی اگر از قبل تجربه کپی ترید دارید ممکن است اصطلاحات جدیدی وجود داشته باشد که قبلاً در فضای کپی تریدینگ ندیده باشید. ما اصطلاحات رایج این زمینه را در این قسمت برایتان توضیح داده‌ایم:

اندازه ثابت (Fixed size): 

هنگامی که یک حساب کاربری را کپی می‌کنید، “اندازه ثابت” به این معنی است که اندازه و حجم کل معامله‌ای را که می‌خواهید انجام دهید انتخاب می‌کنید؛ بنابراین، اگرچه موقعیت و رفتار سیگنال را کپی می‌کنید، لزوماً حجم معاملات او را کپی نخواهید کرد. در عوض، شما باید تنظیمات خودتان را انجام دهید.

اندازه اصلی آینه (Mirror master size): 

اندازه اصلی آینه یعنی حالتی که در آن سیگنال شما هر حجمی از دارایی را معامله کرد، آن حجم برای معاملات شما نیز کپی می‌شود. به عنوان مثال، اگر تریدری که می‌خواهید آن را کپی کنید، طلای 50 پوندی خریداری کرده باشد، انتخاب «اندازه اصلی آینه» نیز برای شما طلای 50 پوندی می‌خرد. این تابع اندازه سیگنال معامله را برای همه معاملات، صرف نظر از حجم دارایی حساب شما یا معامله گر اصلی کپی می‌کند.

ریسک اصلی آینه (Mirror master risk):

 هنگام کپی کردن یک سیگنال، “ریسک اصلی آینه” اندازه معامله شما را نسبت به اندازه حساب شما تنظیم می‌کند، به طوری که شما همان درصد ریسک سیگنالی را که کپی می‌کنید، متحمل می‌شوید. به بیان دیگر، خرید 5000 پوندی برای حسابی با موجودی 5500 پوند بسیار خطرناک‌تر از حسابی با 100000 پوند است.

اصطلاحات رایج در کپی تریدینگ

حداکثر برداشت (Max Drawdown):

حداکثر برداشت (MDD) همچنین به عنوان “توقف سخت” شناخته می‌شود. این اصطلاح به معنی حداکثر زیان مشاهده شده از یک قله به پایین یک پرتفوی قبل از رسیدن به یک قله جدید است. حداکثر افت سرمایه نشانگر ریسک نزولی در یک دوره زمانی مشخص است. توجه به این نکته مهم است که فقط اندازه بزرگ‌ترین ضرر را اندازه گیری می‌کند و فراوانی این تلفات را در نظر نمی‌گیرد. حداکثر برداشت یک مقدار % است و برای کل حساب شما اعمال می‌شود و نه فقط یک سیگنال خاص.

برای مثال، اگر زمانی که ارزش سهام حسابتان 30 درصد کاهش می‌یابد، می‌خواهید حداکثر مقدار برداشت را 30 درصد تعیین کنید، همه کپی‌برداری‌ها به حالت تعلیق در می‌آیند و همه معاملاتی که از یک سیگنال منشأ گرفته‌اند بسته می‌شوند. توجه داشته باشید که تا زمانی که Max Drawdown خود را بیشتر تنظیم نکنید، هیچ کپی ترید جدیدی در حساب شما اعمال نمی‌شود. در مثال بالا، برای مثال، باید Drawdown خود را تا 40 درصد افزایش دهید.

سطح اخطار (Warning level):

 هنگامی که کاهش هزینه شما به درصدی که در «سطح هشدار» وارد کرده‌اید می‌رسد، برنامه برای شما اعلانی ارسال می‌کند تا به شما اطلاع دهد که به این سطح رسیده‌اید. این هشدار در تعیین حد ضرر بسیار به شما کمک می‌کند. اگر نمی‌دانید این حد چیست و چگونه باید آن را تعیین کنید، این نوشته را ببینید: حد سود و ضرر چیست

سطح توقف نرم و سخت (Soft  and Hard stop level): 

اگر کاهش به سطح توقف نرم وارد شده توسط کاربر برسد، کپی به حالت تعلیق در خواهد آمد. به همین صورت اگر سطح توقف سخت فعال شود، تمام معاملات بسته می‌شوند و کپی کردن به حالت تعلیق در می‌آید.

مزایای کپی ترید چیست؟

  1. انعطاف‌پذیری: فرد کپی کننده، همچنان می‌تواند میزان ریسک خود را در این نوع معاملات کنترل کند. به عنوان مثال، اگر ارائه‌دهنده در حال معامله با اندازه‌های بزرگ است اما کپی تریدر وجوه کافی در حساب خود ندارد، می‌تواند اندازه معامله را تنظیم کند، بنابراین متناسب با موجودی حساب خود کار می‌کند.
  2. کارایی: تبدیل شدن به یک معامله گر موفق یک سفر طولانی است و هر تریدر نمی‌تواند چندین ساعت در روز را به این امر اختصاص دهد. با این حال، کپی تریدینگ به شما امکان می‌دهد در کنار معامله گران برتر معامله کنید، حتی اگر مشغول کارهای دیگر هستید. فقط باید مطمئن شوید که پارامترهای ریسک خود را به درستی تنظیم و نظارت کرده‌اید.
  3. شفافیت: در این روش می‌توانید ارائه دهندگان و سیگنال‌های مختلف و عملکرد آنها را با هم مقایسه کنید. .
  4. تنوع: کپی تریدینگ نه تنها برای معامله‌گرانی مفید است که وقت کافی برای انجام هر معامله‌ای به تنهایی ندارند، معامله گران همچنین می‌توانند انتخاب کنند که شخصی را به عنوان یک ابزار متنوع سازی کپی کنند. برای مثال، ممکن است با استفاده از استراتژی معاملاتی نوسانی احساس راحتی بیشتری داشته باشید، اما می‌توانید از کسی که نشان داده در معاملات کوتاه‌مدت موفق است، کپی کنید. 

پس اگر استراتژی شما در فارکس یا بازار‌های خوب عمل نمی‌کند یا کمبود فرصت‌های معاملاتی را پیدا می‌کنید، کپی ترید ممکن است بخشی از آن را جبران کند.

مزایا و معایب کپی تریدینگ چیست

معایب کپی ترید چیست؟

  1. انتخاب معامله‌گر مناسب می‌تواند دشوار باشد: اگر به خرید در یک سهام یا صندوق سرمایه‌گذاری فکر می‌کردید، احتمالاً مدتی را صرف تحقیق می‌کنید تا بفهمید آیا این تصمیم درست است یا خیر. این همان رویکردی است که باید در هنگام استفاده از آن استفاده کنید. برای انتخاب معامله‌گران برای کپی ترید، باید بدانید که لزوماً معامله گر با بالاترین بازده ماهانه نیست که  باید از او کپی کنید. همیشه فاکتورهای دیگری وجود دارد که باید در نظر گرفته شود، مانند حداکثر افت سرمایه و میزان سابقه معاملاتی معامله گر.
  2. ریسک کپی تریدینگ را در نظر بگیرید: کپی تریدینگ می‌تواند ریسک بالایی داشته باشد زیرا ضررها به همان روشی تکرار می‌شوند که بردها تکرار می‌شوند. در حالی که شما روی ریسک کنترل دارید (مثلاً چقدر پول به حساب تجاری خود و تنظیمات ریسک تخصیص می‌دهید)، معاملات معامله گر را به صورت مستقیم کنترل نمی‌کنید. شرایط بازار ممکن است تغییر کند، و معامله‌گر اصلی ممکن است برای سازگاری دچار مشکل شود، یا ممکن است در هنگام معامله استرس داشته باشد و نتواند احساسات خود را کنترل کند. در حالی که این چیزها خارج از کنترل شما هستند، باید آنها را در نظر بگیرید.
  3. هزینه‌های اضافی: برخی از ارائه دهندگان اگر بخواهید معاملات آنها را کپی کنید، هزینه اشتراک دریافت می‌کنند، بنابراین همیشه قبل از معامله بررسی کنید.

هم‌چنین کپی تریدینگ شما را در برابر تمام خطرات معمول بازار مانند لغزش، سفارشات رد شده یا قطع شدن پلت فرم محافظت نمی‌کند.

عوامل مهم در کپی ترید چیست؟

پلتفرم‌های مختلف کپی تریدینگ از منطق کپی ترید متفاوتی استفاده می‌کنند. این منطق‌ها معمولاً با عوامل زیر مرتبط است:

  • حداقل مبلغ مبادله کپی
  •  حداقل مبلغ برای یک معامله کپی شده
  • روش انعکاس رفتار سیگنال بر کپی‌ تریدر
  • در نظر گرفتن حد سود و ضرر از طرف سیگنال و کپی تریدر

عامل محرک اصلی سرمایه گذاران برای تقلید از تصمیمات مالی سرمایه گذار قبلی، سطح ریسک گریزی آنها است. هرچه تحمل ریسک کمتر باشد، احتمال کپی برداری بیشتر است.

شاید این نوشته هم برای شما جالب باشد: ترید طلا چیست

تجربه شما از کپی تریدینگ چیست؟

در این مقاله به شما نشان دادیم که کپی ترید چیست و چگونه با استفاده از آن می‌توانید سودآوری داشته باشید. همچنین از مزایا و معایب و اصطلاحات تخصصی مربوط به آن گفتیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید و جذاب بوده باشد. اگر دوست دارید بیشتر درباره انواع روش‌های سرمایه گذاری مثل کپی ترید بدانید، حتماً به مقالات دیگر طلاین هم مراجعه کنید. در طلاین، ما همیشه سعی می‌کنیم اطلاعات کافی از آخرین تحولات و راهکارهای سرمایه گذاری را برای شما آماده کنیم. 

هم‌چنین برای ما در بخش نظرات بنویسید تجربیات شما در استفاده از کپی تریدینگ چیست؟

سوالات متداول:

حداقل مقدار سرمایه مورد نیاز برای کپی تریدینگ چه قدر است؟

برای شروع کپی تریدینگ هیچ حداقل مقدار پولی مورد نیاز نیست. شما می‌توانید حتی با یک میلیون تومان شروع کنید، اگرچه باید توجه داشته باشید که فرصت‌های شما با این مقدار سرمایه محدود خواهد شد.

آیا برای کپی تریدینگ به تجربه قبلی در معاملات نیاز دارم؟

هیچ تجربه قبلی برای کپی تریدینگ لازم نیست، اما انجام این کار مستلزم درک کامل سیستم و ابزارهای مالی پیچیده و پرریسک است. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا